Image quality on upload?

Image quality on upload?

It seems this conversation has now been locked
5 posts
10 Oct 2010
ciaran
Photographer
ciaran

The shots I have uploaded to PS appear to have been blown up, obviously to the detriment of quality. This is the original



The image which is uploaded looks OK too if you go to the exact URL of it (http://www.purestorm.com/z-images13/imageupload14/ciaran_2174806.jpg)



But clicking on the image to bring up the image view window, it looks awful. Am I doing something wrong?

[URL]http://www.purestorm.com/image.aspx?i=651992&u=ciaran[/Url]



#ff0000;">Comment : Please note the Image Upload instructions - your original is too high :-
Tip: If your images have a width of 895px or less and a height of 760px or less then no image compression will take place
#ff0000;">Your original is 800 x 533 pixels so has been compressed

Posted 10 Oct 2010
Edited by ForumModerator 10 Oct 2010
ciaran
Photographer
ciaran
Grrr... And it seems you can't edit a post if you're using an iPad?


#ff0000;">Comment : Purestorm Mobile is designed to try to give maximum cross-platform compatibility
but we cannot guarantee full functionality across all browser, device and operating systems types

Posted 10 Oct 2010
Edited by ForumModerator 10 Oct 2010
matt
Photographer
matt
ciaran

Grrr... And it seems you can't edit a post if you're using an iPad?



If you go to the forum settings page and turn of the rich text editor you should be able to edit posts on your Ipad
Posted 10 Oct 2010
matt
Photographer
matt
Some browsers automatically resize images and when you roll over them a magnifying glass appears allowing you to click on the image to see the full size. I know both IE and Firefox do this but you can disable this in the settings

Posted 10 Oct 2010
ciaran
Photographer
ciaran
Thanks for the help Matt. I tried it on two browsers on two different OS's. I appreciate the help. It's certainly appreciated more than the standard email I received. I've removed my images and downgraded my account. If I can not showcase my images correctly, I'd rather not have them displayed.

Strangely though, the images seem to still hosted on your server?

Thanks again for the help and tips.

Posted 10 Oct 2010
It seems this conversation has now been locked